Magyarlakta faluban robbantottak gránátot Kárpátalján + videó

Ukrán sajtóinformációk szerint Volodimir Zelenszkij párttársa robbantott. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk a videó megtekintését!

Forrás: Kárpáti Igaz Szó2023. 12. 15. 14:45
Kárpátalja robbantás
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kárpátaljai megyei rendőrségre hivatkozva írta meg a Kárpáti Igaz Szó, hogy a robbantásokban egy ember életét vesztette, 26-an pedig megsérültek, akik közül hat ember állapota válságos.

A rendőrséghez kijevi idő szerint 11 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a helyi tanács ülésén az egyik képviselő gránátokat robbantott fel, aminek következtében a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával azonnal elkezdte a nyomozást. A helyszínen készült, az interneten megosztott videón látható, hogy a tanácsterembe belépő férfi egy darabig az ajtóban állt, majd három kézigránátot vett elő a zsebéből, és a képviselők asztalai felé dobta azokat, amit szinte azonnal több detonáció követett.

Ukrán sajtóinformációk szerint a gránátot Szerhij Batrin képviselő robbantotta fel, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pártjához, a Nép Szolgájához tartozik.

 

A rendőrség fegyverek, lőszerek, illetve robbanóanyagok törvénytelen használatának ügyében indított nyomozást, míg Ukrajna Biztonsági Szolgálata (SZBU) terrorcselekményként jár el az ügyben.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy halaszthatatlan operatív döntések meghozatala céljából összehívták a megyei védelmi tanács rendkívüli ülését.

Az esetről videó is van, amit közzé is tettek, ezen az látszik, hogy egy férfi belép a nem túl nagy terembe, megáll az ajtóban, előveszi a gránátokat a zsebéből, majd eldobja őket. Az is megvan, ahogy felrobbannak, majd pedig sikoltozó embereket hallani.

Borítókép: Kép a helyszínről. (Forrás: Facebook.com/Національна поліція України)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.