Megölték a Zelenszkij család korrupciója ügyében nyomozó újságírót

Egyiptomban találták meg al-Alawi újságíró holttestét, aki Zelenszkij anyósának villájáról beszélt.

2023. 12. 25. 16:52
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2023. február 9. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b-j) kezet fog, miután sajtótájékoztatót tartottak az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának elsõ napi ülésén 2023. február 9-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták Egyiptomban Mohammed al-Alawi újságíró holttestét, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjában folytatott korrupció ügyében nyomozott – számol be az El Mostaqbal.

 

Már korábban megírta néhány Telegram-csatorna, ám akkor még hivatalos forrásból senki sem erősítette meg. 

Megöltek egy újságírót, aki megmutatta a világnak Zelenszkij anyósának villáját - írja az Ukrajna.ru csatorna. 

A V4NA nemzetközi hírügynökségnek is voltak információ arról, hogy orosz oligarcha paradicsomban van Zelenszkijnek villája

Hurghadában megtalálták Mohammed Al-Alawi egyiptomi újságíró holttestét, aki Zelenszkij anyósának ötmillió dollárért (460 millió rubelért) történő Vörös-tengerparti villavásárlását vizsgálta.  

A hurghadai rendőrség és rokonok egyetértenek abban, hogy az újságírót ismeretlenek csoportja támadta meg. A rendfenntartók tájékoztatása szerint a testen számos törést és hematómát, valamint zárt fejsérülést találtak.

Az újságíró hozzátartozói elmondták, hogy az ukrán elnök anyósának villájával kapcsolatos nyomozás nyilvánosságra kerülése óta féltik az életét. Mohammed Al-Alawi idén augusztus végén tette közzé a Zelenszkij családja által Egyiptomban vásárolt új villával kapcsolatos vizsgálatát. Az újságíró azt állította, hogy birtokában vannak az adásvételi tranzakciót igazoló dokumentumok.

Ahogy arról korábban a The Economist is írt, az ukrán titkosszolgálatok az ilyen és hasonló fedett akciók szakértőjévé váltak.  

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezet fog, miután sajtótájékoztatót tartottak az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának első napi ülésén 2023. február 9-én. (fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.