Nem mindenkinek fognak tetszeni Észak-Korea 2024-es katonai céljai

Kim Dzsong Un szerint Washington lépései nukleáris háború szélére sodorták a Koreai-félszigetet.

Forrás: CBS2023. 12. 31. 7:19
KIM Dzsong Un
Észak-Korea, 2023. december 19. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ nézi, amint fellõnek egy Hvaszong-18 szilárd üzemanyagú interkontinentális ballisztikus rakétát egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. december 18-án. A KCNA szerint a rakéta 6,5 kilométeres magasságot ért el, és ezer kilométert tett meg, mielõtt a Koreai-félszigettõl keletre levõ Japán-tengerbe csapódott. MTI/AP/KCNA/KNS Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea folytatja a háborús felkészülést a következő évben is. A CBS amerikai televízió beszámolója szerint Kim Dzsong Un, az ázsiai ország vezetője úgy fogalmazott: 

a tervük, hogy 2024-ben három további katonai kémműholdat lőnek fel, illetve több nukleáris fegyvert építenek, és modern pilóta nélküli harci eszközöket vezetnek be. 

Kim Dzsong Un elsöprő háborús készenlétre szólított fel, mindezt azért, hogy megbirkózzanak az Egyesült Államokkal. 

 

A politikus továbbá kijelentette, hogy példátlanok voltak Washingtonnak és követőinek az idei Észak-Korea elleni lépései, s a Koreai-félszigetet egy nukleáris háború szélére sodorták.

Tavaly óta Phenjan több mint száz ballisztikus rakétát lőtt ki. Az Egyesült Államok és Dél-Korea válaszul katonai gyakorlataik kiterjesztésével és amerikai stratégiai eszközök, például bombázók, repülőgép-hordozók és nukleáris páncélozott tengeralattjáró telepítésével válaszolt. 

Borítókép: Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nézi, amint fellőnek egy Hvaszong–18 szilárd üzemanyagú interkontinentális ballisztikus rakétát egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. december 18-án (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.