Kázmér 2024. március 4.
logo

Novák Katalin lóháton járta a sivatagot

Magyar Nemzet
2023.12.03. 21:39
Novák Katalin lóháton járta a sivatagot

Novák Katalin a klímacsúcs hivatalos programja után egy kis időt töltött még el Dubajban 

Amikor a herceg fehér lovon a diplomácia része.

− írta a Facebookon a magyar köztársasági elnök, aki Nasszer bin Hamad al-Kalifa távlovagló világbajnokkal járta be a környéket.

A klímacsúcs hivatalos programja után lóháton beszélgettünk a távlovagló világbajnok Nasszer bahreini herceggel.

− tette hozzá.
De nem csak vele posztolt Novák Katalin.

„Nemcsak szövetség, barátság is van a politikában – tegnap Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel is találkoztam a klímacsúcson” − írta egy poszthoz, amiben az olasz miniszterelnökkel találkozott. 

Konzervatív női vezetőként is számíthatunk egymásra Giorgia Melonival. Mindketten valljuk, hogy gyerekek és erős családok nélkül nincs európai jövő.

Novák Katalin köztársasági elnök több ország vezetőjével is kétoldalú megbeszélést folytatott az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján Dubajban. Níkosz Hrisztodulídisz ciprusi elnökkel a demográfiai problémákról és az Európai Uniós források kérdéséről, Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel a gazdasági kapcsolatok és a turisztikai együttműködés megerősítéséről tárgyalt. Novák Katalint egyúttal állami látogatásra invitálták Vietnámba. 

Előtte, pénteken konferencián tartott beszédében pedig a család, a gyermekvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt hangsúlyozta, hogy a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség, a bolygóért való felelősségérzetnek pedig előfeltétele, hogy érezzük az élet folytatásának felelősségét is.

Borítókép: Novák Katalin a sivatagban. (Forrás: Facebook.com/Novák Katalin)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.