A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pánikolnak Brüsszelben: Orbán Viktor a legszebb napjait éli

Nem tetszik a brüsszeli lapnak, hogy a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet.

2023. 12. 11. 9:00
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor és Emmanuel Macron tárgyalása Párizsban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt. 

A diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt

– idézi a lapot a Mandiner. 

A Politico hozzátette: aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett. Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat.

Orbán szezonja

 – tette hozzá a Politico, amely szerint az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli. A lap megjegyezte azt is, hogy a múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt párizsi munkavacsorájuk előtt az Elysée Palotában 2023. december 7-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.