Putyin: Teljesen nonszensz, amit Biden állít + videó

Az orosz–ukrán háború kapcsán értékelt az orosz elnök.

2023. 12. 19. 16:38
III. SÁNDOR; PUTYIN, Vlagyimir
Szeverodvinszk, 2023. december 11. Vlagyimir Putyin orosz elnök a haditengerészet két legújabb nukleáris tengeralattjárójának, a III. Sándor cárnak és a Krasznojarszknak a zászlófelvonó ünnepségén az Északi Gépgyárban (Szevmas), az Arhangelszki régióban levõ Szeverodvinszkban 2023. december 11-én. MTI/AP/Szputnyik pool/Kirill Iodas Fotó: Kirill Iodas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke teljesen nonszensznek nevezte Joe Biden, az Amerikai Egysült Államok elnökének azon kijelentését, hogy Oroszország a jövőben megtámadhat egy NATO-tagországot.

Vlagyimir Putyin nemrég az orosz állami tévének adott interjújában nyilatkozta ezt, azután, hogy korábban Joe Biden amerikai elnök figyelmeztetett, hogy ha Putyin győzelmet arat Ukrajnában, akkor felbátorodhat, hogy megtámadjon egy NATO-szövetségest, ami egy harmadik világháborút robbant ki.

Ez teljes nonszensz, és azt hiszem, Biden elnök meg is érti ezt

– mondta Putyin az állami televíziónak.

„Oroszországnak nincs oka, nincs érdeke – sem geopolitikai, sem gazdasági, sem politikai, sem katonai – harcolni a NATO-országokkal.” Putyin hozzátette, hogy 

Biden megpróbálhat ilyen félelmeket szítani, hogy igazolja [hibás politikáját« a régióban.

Kedden arról beszélt az orosz államfő, hogy az orosz hadseregé a kezdeményezés a „különleges hadművelet” övezetében, az ukrán fél pedig súlyos veszteségeket szenved el – jelentette ki a védelmi minisztérium kibővített vezetőségi ülésén Putyin.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Kirill Iodas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.