Robert Fico szerint ez hozhatja el a harmadik világháborút

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója posztolt a szlovák kormányfő nyilatkozatáról a közösségi médiában.

Forrás: Mandiner2023. 12. 21. 14:54
FICO, Robert
Brüsszel, 2023. december 15. Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén tartott sajtóértekezletén 2023. december 15-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója, Anton Gerascsenko az X-en tett közzé egy bejegyzésést, amelyben Robert Ficót idézte, aki a napokban „megígérte, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását”. A szlovák miniszterelnök véleménye szerint egy ilyen „páros” a harmadik világháború kezdetét jelentené − szúrta ki a Mandiner.

„Nem fogunk beleegyezni Ukrajna NATO-tagságába, mert az a harmadik világháború kezdetét jelentené. Úgy vélem, ez soha nem fog megtörténni. Amíg lehetőségem van befolyásolni a szlovák politikai színteret, addig élni fogok a vétójogommal egy ilyen döntés ellen” – idézte Ficót a belügyminiszter tanácsadója, aki azt is hangsúlyozza: sok szakértő ellenkező véleményen van, szerintük Ukrajna NATO-csatlakozása inkább csökkentené a harmadik világháború kirobbanásának esélyét.  

Biztos vagyok benne, hogy Putyin örül a miniszterelnök véleményének és az orosz narratívák előretörésének az EU-ban

 – zárta bejegyzését a tanácsadó.

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának végén tartott sajtóértekezletén 2023. december 15-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.