Többet költenek az éttermek biztonsági őrre, mint bérleti díjra

Annyira elharapódzott a bűnözés Washingtonban, hogy az éttermeseknek különféle biztonsági intézkedéseket kell tenniük, hogy megtartsák vendégeiket, alkalmazottaikat és az üzletüket is.

2023. 12. 30. 16:06
Police,Lights,At,Night,In,The,City, rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bo Blairnek 11 étterme van Washingtonban, többek között egy taco-standja, a Surfside Taco. A Fox News-nak arról számolt be, hogy heti 4000 dollárt költ a hely biztonságára.

Gondoljon csak bele, magán biztonsági őrök egy taco standnál. Ez olyan, mint a vadnyugat

– fogalmazott az amerikai csatornának, hívja fel rá a figyelmet a V4NA hírügynökség. 

Bo Blair elmondta, olyan komoly mértékben nőtt a bűnözés a városban, hogy már nem csak azért aggódik, hogy kirabolják, vagy hogy a vendégeit inzultálják majd.

Fizetnünk a biztonságért, hogy az alkalmazottak is biztonságban érezzék magukat. Ha valamilyen erőszakos incidens történik, akkor az alkalmazottak távoznak, nagy a fluktuáció, és időt és pénzt kell fordítanunk további képzésekre. Ez egy ördögi kör 

– tette hozzá.

Mary Rusciano, akinek egy népszerű pizzériája van, másképp kezeli a bűnözési hullámot.

„A legfontosabb dolog az, hogy alig tartunk valamit raktáron – a készletek minimálisak” – mondta el az Axios D.C. washingtoni hírportálnak. Kiemelte, igyekeznek kevés készpénzt tartani az üzletben. „Inkább adok egy pizzát ingyen, mint hogy megkockáztassam, hogy legyen készpénzem a helyszínen” – tette hozzá.

Aaron McGovern, akinek a városban régóta voltak vendéglői, nemrég bezárta az összes üzletét.

Miután több tízezer dollárt veszített betörések miatt, és megtámadták az alkalmazottjait is, úgy döntött, olcsóbb, ha lemond az éttermeiről.

Donna Redman, a Whole Armour Executive Protection and Security Services biztonsági cég üzleti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint ugyanakkor a bűnözési hullám nagyon jót tett az üzleti életnek.

Korábban hírességeknek és nagy eseményeknek, például a polgármester avatóbáljának nyújtott szolgáltatásokkal keresték a pénzüket, de most üzletek őrzésével tesznek szert a legnagyobb bevételre.

„A tömegek kezelésétől a bűnmegelőzésig jutottunk el” – mondja.

Óránként 25-45 dollárt kérnek egy biztonsági őrért, attól függően, hogy milyen az étterem típusú az étterem, és hogy az őrök fel vannak-e fegyverezve.

A washingtoni törvények korlátozzák, hogy egy biztonsági őr mit tehet. Csak magánhelyiségeken belül tartózkodhatnak, és csak „megelőzhetik” a bűnözést (ajtóellenőrzés, tömegek vizsgálata gyanús tevékenység miatt, vagy ittas vendégek kikisérése). A létesítményeken kívüli terület a fővárosi rendőrkapitányságé (MPD). Bár Redman szerint lehetővé teszik, hogy fegyvertelen őrök elkísérjék a személyzetet az autóikhoz, de meg van kötve a kezük, ha valami baj van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Daniel Tadevosyan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.