Tűzszünetet követel egy kaliforniai város Izrael és a Hamász között

Hivatalos nyilatkozatban szólította fel a kaliforniai Long Beach városa a szövetségi kormányt, hogy támogassa a tartós tűzszünetet a Gázai övezetben.

2023. 12. 21. 6:40
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városi tanács keddi ülésének nyilvános meghallgatásán csaknem kétszázan szólaltak fel egy indítvány mellett, amelyet három tanácsos nyújtott be a palesztinok támogatására. Korábban egy helyi csoportosulás petíciót is indított az ügyben, amelyet több mint kétezer-négyszázan írtak alá.

Sürgősséggel és együttérzéséért folyamodva kérjük támogatását az azonnali gázai tűzszünethez. Ez a kérés túlmutat az összetett politikai vitákon; ez egy alapvető emberi jogi felhívás. Az emberiesség elveit soha nem szabad elhomályosítani vagy felülírni a hadviselés elveivel

− írta a csoport a polgármesterhez eljuttatott nyílt levélben.

A tanács 5:2 arányban megszavazta az indítványt.

San Francisco és Sacramento városok tanácsai szintén hasonló nyilatkozat elfogadására készülnek.

A demokrata vezetésű államok települései sorra állnak ki Izrael ellen. Több városban, legutóbb épp a hanuka alatt, például a szintén kaliforniai Fresnóban, korábban pedig a massachusetts-i North Andoverben és Worcesterben 

felvonták a palesztin zászlót, hogy így követeljenek tűzszünetet a Gázai övezetben.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.