A demokrácia „ünnepe” + videó

A hétvégi AfD elleni német demonstrációkon a résztvevők a demokrácia védelmét tűzték zászlajukra. Eközben ennek örve alatt a szélsőbal féktelen tombolásba kezdett.

2024. 01. 22. 17:00
Friday for Future Demonstration against AFD in Berlin
01/21/2024, Berlin, Germany. The alliance #ZusammenGegenRechts, led by 'FridaysForFuture,' organized a demonstration titled 'Defend Democracy' at the Bundestag in Berlin on Sunday, January 21. Civil society stakeholders intended to use this event to express their opposition to right-wing extremism, advocate for the protection of democracy, and protest against the deportation plans of the AfD. The alliance encompasses diverse organizations, including social associations, climate movements, youth parties, student committees, and cultural institutions. At the end of the demonstration, organizers on stage announced that an estimated 350,000 people participated in the event. The area from the Platz vor dem Reichstag to Hauptbahnhof, the other side to the Brandenburger Tor, and Unter den Linden to the Berliner Dom was filled with demonstrators. ------ 01/21/2024 Berlin, Deutschland. Die Allianz #ZusammenGegenRechts, unter der Leitung von 'FridaysForFuture', organisierte am Sonntag, dem 21. Januar, in Berlin eine Demonstration mit dem Titel 'Verteidigt die Demokratie' am Bundestag. Die Stakeholder der Zivilgesellschaft beabsichtigten, diese Veranstaltung zu nutzen, um ihren Widerstand gegen rechtsextremen Extremismus auszudrücken, sich für den Schutz der Demokratie einzusetzen und gegen die Abschiebepläne der AfD zu protestieren. Die Allianz umfasst diverse Organisationen, darunter soziale Vereinigungen, Klimabewegungen, Jugendparteien, Studentenkomitees und kulturelle Einrichtungen. Am Ende der Demonstration gaben die Organisatoren auf der Bühne bekannt, dass schätzungsweise 350.000 Menschen an der Veranstaltung teilgenommen haben. Der Platz vor dem Reichstag bis zum Hauptbahnhof, die andere Seite bis zum Brandenburger Tor und Unter den Linden bis zum Berliner Dom waren voll mit Demonstranten. (Photo by Hami Roshan / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Fotó: Middle East Images /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési lámpa koalíció elnézi az ilyen cselszövéseket! Szabad kezet kapnak a baloldali szélsőségesek!

– ilyen és hasonló hozzászólásokkal illették a német olvasók az X közösségi portálra kikerült fotókat és videókat.

Több mint 100 ezren demonstráltak szombaton és vasárnap Németország-szerte miután korábban kiszivárgott, hogy az Alternatíva Németországért Párt (AfD) tagjai deportálási tervekről tárgyaltak egy titkos találkozón.

A demonstrációkon azonban a szélsőjobboldal is megjelent, és ahogy a felháborodott olvasók fogalmaztak a „jó demokraták a gyűlölet és az uszítás ellen tiltakozva” meggyalázták a drezdai bombázás áldozatainak emlékművét.

 

A „Correctiv” belső működése: baloldali szélsőségesek a stábban

A titkos találkozót kiszivárogtató Correctiv szerint az AfD tagjai neonácikkal és más szélsőségesekkel találkoztak titokban, hogy megvitassák a migránsok, menedékkérők és külföldi származású német állampolgárok tömeges kitoloncolását. Az összejövetelről szóló hírek sokkolták Németországot, az AfD ugyanis szárnyal a közvélemény-kutatások szerint, mindössze néhány hónappal a három keletnémet szövetségi tartományban tartandó választások előtt, ahol a támogatottságuk a legerősebb.

Az AfD szerint „függetlennek” és „demokratikusnak” mutatják magukat – de a valóságban a „Correctiv” baloldali szélsőségesek és politikai kalandorok munkáltatója.

Egy olyan szervezet, amely egy állítólagos „titkos tervről” szóló lejárató kampánnyal próbálja rágalmazni az AfD-t, de nem fél a radikális baloldallal való kapcsolattartástól.

Ebbe a világba tartozik a Correctiv csapatából Jean Peters újságíró, aki korábban fizikailag is megtámadta Beatrix von Storch AfD-s parlamenti képviselőt, és egy tortával dobta meg egy rendezvényen.

Jean Peters. Fotó: Ivo Mayr

A Correctiv-hálózat vezető személyiségei is szintén kiváló kapcsolatokat ápolnak a szélsőbaloldallal, mutat rá az AfD bejegyzése. A Correctiv alapítója, David Schraven a Ruhrbarone portál alapítója is, amely a Wikipédia szerint a „németellenes” kategóriába sorolható. A besorolás nem véletlen, hiszen a platform 2018-ban egy hihetetlenül gusztustalan tweetjével hívta fel magára a figyelmet Drezda bombázásáról.

Németországban nem engedhetjük meg többé, hogy a baloldali szélsőséges hálózatok határozzák meg, hogy ki a „szélsőjobboldali” vagy „rasszista”. A rágalmazókat és a baloldali szélsőségeseket, akik újságírás álcája alatt terjesztik propagandájukat, helyükre kell tenni!

– hangsúlyozta az AfD.

Borítókép: A #ZusammenGegenRechts szövetség a „FridaysForFuture” vezetésével Védjük meg a demokráciát címmel tüntetést szervezett a berlini Bundestag előtt január 21-én (Fotó: Hami Roshan/Middle East Images/Middle East Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.