A legsúlyosabb kihívások egyike az energiabiztonság kérdése

Az első fél év vége előtt megkezdheti működését Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje, amely nagymértékben fogja javítani az egész térség energiabiztonságát – közölte Szijjártó Péter.

2024. 01. 13. 16:51
Áram, villany, vezeték, magasfeszültség, illusztráció (Forrás: Facebook / Szijjártó Péter)
Áram, villany, vezeték, magasfeszültség, illusztráció (Forrás: Facebook / Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az energiabiztonság az elmúlt másfél-két évben a legsúlyosabb kihívások egyike lett Európában. Talán soha olyan nagy jelentősége nem volt még az országok közötti szoros energetikai együttműködésnek, mint most” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter. 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, különösen így van ez Közép-Európában, ahol nincsenek nagy kőolaj- vagy földgázmezők, így az országok egymásrautaltsága itt még nagyobb, ezért remek hír, hogy minden eddiginél közelebb kerültünk a valaha volt legnagyobb közép-európai integrált villamosenergia-tőzsde létrehozásához. 

A szlovén, szerb és magyar vállalati-szakmai döntések megszülettek, a kormányzati jóváhagyásokat követően pedig már az első félév vége előtt megkezdheti működését a három ország közös áramtőzsdéje, amely nagymértékben fogja javítani az egész térség energiabiztonságát 

– jelentette be a tárcavezető. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.