Autó ütközött a Fehér Ház kapujába

Hétfőn kora este egy autó csapódott a Fehér Ház egyik kapujába. Joe Biden amerikai elnök épp egy kampányrendezvényen volt, így nem tartózkodott az elnöki rezidencián.

Forrás: CNS News, Fox News, MTI2024. 01. 09. 7:27
null
Washington, 2024. január 9. A magas rangú kormánytisztviselõket védõ titkosszolgálat, a US Secret Service munkatársai nyomoznak egy jármûnél, amely nekiütközött az elnöki rezidencia és hivatal, a washingtoni Fehér Ház kerítésének 2024. január 8-án este. A sofõrt õrizetbe vették, az ütközés okát vizsgálják. MTI/AP/Mark Schiefelbein Fotó: Mark Schiefelbein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autó vezetőjének személyazonosságáról egyelőre semmilyen információt nem tettek közzé a hatóságok, és az sem világos, hogy vádat emelnek-e ellene. A hatóságok szerint a férfi mentális zavarokkal küzdhet – írja a CBS News amerikai hírtelevízió.

Az MTI a magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service szóvivőjét idézve arról számolt be, az eset helyi idő szerint nem sokkal este hat óra előtt történt, az ütközés okát vizsgálják.

A washingtoni rendőrség elszállította a járművet, és nyomozás van folyamatban.

A múlt hónapban egy személyautó csapódott Biden elnöki konvojának egyik járművébe a Delaware állambeli Wilmingtonban, amikor az elnök épp egy kampányrendezvényről távozott – számolt be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. Később kiderült, hogy az autó vezetője ittas volt, vádat emeltek ellene.

Az MTI felidézte, négy éve, 2017-ben pedig egy férfi átmászott az épületegyüttes kerítésén, és több mint 16 percig bolyongott az ikonikus épület területén, mielőtt őrizetbe vették, miközben Donald Trump akkori elnök bent tartózkodott.

Borítókép: A magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service munkatársai nyomoznak egy járműnél, amely nekiütközött az elnöki rezidencia és hivatal, a washingtoni Fehér Ház kerítésének 2024. január 8-án este (Fotó: MTI/AP/Mark Schiefelbein)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.