Az UEFA elnöke figyelmeztet: gondok lehetnek a biztonsággal a foci Eb-n

A stadionokban megfelelő lesz a védelem, de a szurkolók mindenhol ott lesznek a városokban – aggódik a nyári torna miatt az Európai Labdarúgó-szövetség vezetője.

2024. 01. 24. 14:00
CEFERIN, Aleksander
Lisszabon, 2023. április 5. Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke felszólal az UEFA 47. kongresszusán Lisszabonban 2023. április 5-én. MTI/EPA/LUSA/Miguel A. Lopes Fotó: Miguel A. Lopes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ megőrült.

Ezekkel a szavakkal kommentálta a jelenlegi háborús eseményeket az UEFA elnöke. Az Európai Labdarúgó-szövetség első embere a nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatos biztonsági aggodalmának adott hangot a The Telegraph brit napilapnak adott interjújában. Aleksander Ceferin riadalmat keltő nyilatkozata a világ vitathatatlanul harmadik legnagyobb sporteseménye előtt pár hónappal hangzott el, akkor, amikor a második világháború óta a két legvéresebb konfliktus zajlik az UEFA tagállamaiban.

Az interjúban a szlovén sportdiplomata hozzáfűzte: Ukrajna vagy esetleg Izrael kijutása az Eb-re a márciusi pótselejtezőket követően további biztonsági kockázatot jelenthet a németországi tornán.

Ezekben az őrült időkben, amikor geostratégiai szempontból a világ megőrült, a legnagyobb gond a biztonság

 – tette hozzá az UEFA elnöke. 

Ceferin az interjúban azt is elárulta, hogy már kétszer találkozott a rendező ország belügyminiszterével, hogy egyeztessenek. A szövetség vezetője elmondta, hogy a teljesen agresszív geopolitikai helyzet miatt még egyszer találkozik a miniszterrel, s szerinte a párizsi olimpiai játékok szervezőinek is aggódniuk kell.

A félelmem nem csak a stadionokkal kapcsolatos. Biztos vagyok benne, hogy a stadionok megfelelően védve lesznek. De a szurkolók a városokban mindenhol ott lesznek, de legyünk optimisták. Még mindig azt gondolom, hogy a német hatóságok támogatásával minden rendben lesz. Ők eltökéltek, hogy segítsenek nekünk

 – hangsúlyozta a sportvezető.

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokságra a magyar válogatott is kvalifikálta magát. A nemzeti tizenegy a házigazda németekkel, a skótokkal és Svájccal került egy csoportba.

 

Borítókép: Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke felszólal a szervezet 47. kongresszusán Lisszabonban 2023. április 5-én (Fotó: MTI/EPA/LUSA/Miguel A. Lopes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.