Elfogadta a török parlament a svéd NATO-csatlakozást

Recep Tayyip Erdogan török elnök várhatóan a következő napokban írja alá a törvényjavaslatot.

2024. 01. 23. 21:20
KRISTERSSON, Ulf; STOLTENBERG, Jens; ERDOGAN, Recep Tayyip
Vilnius, 2023. július 10. Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök (j) Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár (k) jelenlétében kezet fog a másnap kezdõdõ NATO-csúcstalálkozót megelõzõ megbeszélésük elõtt Vilniusban 2023. július 10-én. MTI/EPA pool/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török parlament megadta a régóta várt jóváhagyását Svédország NATO-tagságához, ezzel a skandináv ország jelentősen közelebb került a nyugati katonai szövetséghez való csatlakozáshoz, miután az hónapokig függőben volt.

 

Három hónappal azután, hogy Recep Tayyip Erdogan benyújtotta a tagság jóváhagyásáról szóló törvényjavaslatot a parlamentnek, a képviselők kedden késő este megszavazták a ratifikációt. A török elnök várhatóan a következő napokban írja alá a törvényjavaslatot.

„Nagyra értékelem a török ​​parlament azon döntését, hogy jóváhagyja a svéd NATO-csatlakozást” – jelentette ki az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége a közösségi médiában.

Borítókép: Recep Tayyip Erdogan török elnök (balra) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök (jobbra) Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (középen) jelenlétében kezet fog a másnap kezdődő NATO-csúcstalálkozót megelőző megbeszélésük előtt Vilniusban 2023. július 10-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.