EU-biztos: Az Európai Uniónak évente egymillió migránsra van szüksége

Ylva Johansson szerint.

2024. 01. 09. 13:24
JOHANSSON, Ylva
Brüsszel, 2023. december 20. Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyekért felelõs tagja egy brüsszeli sajtóértekezleten, miután az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói politikai megállapodásra jutottak az uniós migrációs és menekültügyi paktumról 2023. december 20-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban 28, Olaszországban 20, Görögországban 23 százalék a fiatalok körében a munkanélküliség aránya, hívta fel a figyelmet Monika Gabriela Bartoszewicz, a Norvég Sarkvidéki Egyetem (UiT) Társadalmi biztonság és védelem docense. Az egyetem munkatársa arra reagált, hogy Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi kérdésekért felelős tagja a sajtónak nyilatkozva méltatta a görög kormány migrációval kapcsolatos legfrissebb intézkedéseit, és úgy vélte: az európai vállalatoknak „munkáskezekre van szükségük”, és dolgozni kell azon, hogy a hiányzó munkaerőt rendezett módon, legális migrációval pótolják.

A biztos, aki bizonyára nem értesült a magyar kormányzat családtámogatási stratégiájáról azt mondta, hogy „az Európai Unióba irányuló legális migrációnak évente egymillió fővel kell növekednie, hogy ellensúlyozni lehessen a blokk elöregedő munkaerejének csökkenését”.

Az EU alapértelmezett álláspontja, emberek millióit importálja, hogy megpróbálja megoldani gazdasági problémáit. Európának a termelékenységre kell összpontosítania, nem pedig a gyenge határokra

– írja az MCC Brussels az X-felületén a „hihetetlen nyilatkozatot” kommentálva.

A bejelentéssel szinte párhuzamosan közölte az Euronews, hogy hatalmas a növekedés a németországi menedékkérelmek számában: tavaly 51 százalékkal több kérelmet adtak be.

Statisztikai adatok szerint 2023-ban 351 915-en kértek menedékjogot Németországban.

A legtöbb menedékkérő Szíriából érkezett 104 561 kérelemmel, írta a lap a német szövetségi migrációs és menekültügyi hivatal közlésére hivatkozva.

Borítókép: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.