Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Szijjártó Péter: Ez politikai hangulatkeltés a zsidóság ellen

Nem tudom hova tenni azokat a hangokat, amelyek szerint a Magyarországon élő zsidó közösségeknek félni kell, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy videóinterjúban.

2024. 01. 24. 14:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten Jeruzsálemben járt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a Neokohnnak adott videóinterjújában beszélt Izrael és Magyarország barátságáról és a zsidó közösségek itthoni helyzetéről.

Továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, hangsúlyozta a miniszter.

A magyar kormány hozzáállása az, hogy megvédi a magyar közösségeket, és világossá tettük azt, hogy Európában ma a zsidó közösségeknek a legbiztonságosabb helye Magyarországon van

– mondta a miniszter.

Mi nem engedtük az illegális migrációt, ezáltal hazánkban nincs olyan mértékű antiszemitizmus, ami a nyugati országokban felívelőben van

Nincsenek párhuzamos társadalmak, egy erőszakos kisebbség nem erőlteti rá akaratát az ott élő közösségekre, s nem kell fegyveres őrzés a zsidó kulturális eseményeken, tette hozzá Szijjártó Péter.

Az izraeli futballválogatott Magyarországra hozza mérkőzéseit, és ha ezek után az amerikaiak budapesti nagykövete is antiszemitizmusról beszél, akkor tényleg leleplezi önmagát, hogy nem a tényekről beszél, hanem politikai hangulatot kelt.

 

És ezáltal pedig pont ő használja a zsidó közösséget arra, hogy politikai hangulatot keltsen ellenünk.

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.