Az utolsó magyar túszról fog tárgyalni Szijjártó Péter Izraelben

A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, meg kell akadályozni a háború továbbterjedését.

2024. 01. 17. 6:34
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, útban Izraelbe (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma Jeruzsálemben találkozom az izraeli kormány több tagjával, köztük új és régi kollégámmal, Israel Katzcal és Eli Cohennel. Velük áttekintjük a kialakult helyzetet s annak lehetséges jövőbeli alakulását” – jelentkezett be a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről. A tárcavezető kedd hajnalban Izraelbe indult. 

„Immár több mint száz napja zajlik az egész világ számára aggodalmat keltő konfliktus a Közel-Keleten. Izraelt brutális terrortámadás érte, olyan támadás, melynek nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Ezért azt gondolom, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, hanem egyben globális érdek is” – fogalmazott bejegyzésében. Hozzátette: „Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméljük, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra. Ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából.”

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, útban Izraelbe (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.