Gigabaleset történt Oroszországban, négy felnőtt és egy gyermek azonnal meghalt

Az országos nyomozó bizottság vizsgálatot indított.

Forrás: MTI2024. 01. 08. 17:58
Fotó: Traffic Police Department of the Novgorod Region
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötven gépkocsi karambolozott hétfőn a Moszkva és Szentpétervár közötti M11-es autópályán, a balesetben legkevesebb négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette és további tíz megsérült – írja az MTI.

Az egyik sérült, egy gyerek az egészségügyi minisztérium szerint súlyos állapotban van.

Egy másik gyermek és nyolc felnőtt állapota közepesen súlyos. A személy- és teherautók Novgorod megyében, a díjköteles autópálya 526-os kilométerszelvényénél csúsztak egymásba. A mentésben részt vesznek a rendkívüli helyzetek minisztériumának és a katasztrófaügyi orvosi központnak a helikopterei is. 

A helyszínre 45 szakembert és 15 egységnyi technikát vezényeltek, a balesetet szenvedett emberek számára kialakítottak több melegedőt. A közlekedést az orosz főváros irányában lezárták az autópályán, a forgalmat elterelték. A történtek ügyében az országos nyomozó bizottság vizsgálatot indított. A mentést Andrej Nyikityin, a novgorodi régió kormányzója személyes ellenőrzése alá vonta. A rendőrség egyelőre annyit közölt, 

hogy a baleset okai részben a rossz időjárási viszonyok voltak.

Hétfő az újévi, az ortodox karácsonyt is magában foglaló, tíznapos országos vakáció utolsó napja volt, amelyen sokan utaztak haza az országban.

Borítókép: A baleset (Fotó: Traffic Police Department of the Novgorod Region)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.