Meglepő, honnan szerezhetnek fegyvert az oroszok + videó

Az amerikai hírszerzők le akarják leplezni az orosz sereget.

Forrás: AP2024. 01. 04. 20:17
null
Észak-Korea, 2023. november 15. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2023. november 15-én közreadott kép egy új típusú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta kilövésérõl egy szintén újonnan kifejlesztett, szilárd üzemanyaggal mûködõ hajtómûvel egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház csütörtökön közölte, hogy az amerikai hírszerzési tisztviselők arra a megállapításra jutottak, hogy Oroszország ballisztikus rakétákat szerzett Észak-Koreától, és közeli hatótávolságú ballisztikus rakétákat szeretne Irántól, hogy Moszkva pótolja a fegyvereket az Ukrajnával folytatott háborúban.

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője azt mondta, a titkosítás alól feloldott hírszerzési információk alapján megállapították, hogy Észak-Korea ballisztikusrakéta-kilövőket és több ballisztikus rakétát is biztosított Oroszországnak. Kirby elmondta, hogy Oroszország több észak-koreai ballisztikus rakétát lőtt ki kedden éjszakai légi támadása részeként.

Kirby szerint az orosz–iráni megállapodás még nem zárult le. Az Egyesült Államok aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Irán Oroszországgal folytatott tárgyalásai a közeli hatótávolságú ballisztikus rakéták beszerzéséről aktívak.

A Biden-adminisztráció többször is megpróbálta bebizonyítani, hogy a Kreml Észak-Koreára és Iránra támaszkodik az Ukrajna elleni háborúhoz szükséges fegyverek beszerzéséhez, és korábban nyilvánosságra hozta azokat a titkosszolgálati eredményeket, amelyek a kormányzat szerint ezt mutatják.

Borítókép: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2023. november 15-én közreadott kép egy új típusú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta kilövéséről egy szintén újonnan kifejlesztett, szilárd üzemanyaggal működő hajtóművel egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen. (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.