Nyakon szúrtak egy dél-koreai ellenzéki vezetőt + videó

Egy rendezvényen nyakon szúrták Li Dzse Mjung dél-koreai ellenzéki vezetőt, akit kórházba kellett szállítani.

2024. 01. 02. 7:24
LI, Dzse Mjung
Szöul, 2022. március 3. Li Dzse Mjung, a dél-koreai kormányzó liberális Demokrata Párt elnökjelöltje támogatóit köszönti egy szöuli kampányrendezvényen 2022. március 3-án. Dél-Koreában március 9-én tartanak elnökválasztást. MTI/EPA/YNA Pool/Yonhap Fotó: Yonhap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Li Dzse Mjungot, a dél koreai ellenzéki Demokrata Párt vezetőjét nyakon szúrták egy helyi idő szerint kedden délelőtt az ország déli részén található Puszanban tartott rendezvényen. A korábbi elnökjelölt egy épülő repülőtér helyszínét látogatta meg – írja a The Washington Post amerikai napilap.

A történteket megörökítő videófelvételek szerint a politikust kisebb tömeg vette körül, amikor egy közelben álló férfi lesújtott a nyakára. Li összeesett, de nem vesztette el eszméletét. 

Az orvosok szerint vélhetően megsérült a nyaki vénája 

– számol be róla a CNN amerikai hírtelevízió.

A politikust a Szöuli Nemzeti Egyetem kórházába szállították és „gyorsan megműtik” – mondta a Demokrata Párt szóvivője, aki a Li elleni merényletet „terrorcselekménynek” és „a demokráciát fenyegető súlyos fenyegetésnek” minősítette.

A liberális Li, Kjonggi tartomány korábbi kormányzója, szoros versenyben maradt alul a 2022-es dél-koreai elnökválasztáson.

Borítókép: Li Dzse Mjung, a dél-koreai kormányzó liberális Demokrata Párt vezetője (Fotó: MTI/EPA/YNA/Yonhap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.