Egy tizenhárom éves fiú az első, akinek sikerült végigjátszania a Tetrist + videó

A 155. szinten döntötte meg a világrekordot.

2024. 01. 07. 11:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videójáték-történelmet írt egy tizenhárom éves fiú: elsőként játszotta végig a Tetris nevű játékot, amivel túlzás nélkül milliárdok játszottak már. Az oklahomai tinédzser, Willis Gibson két éve kezdett el komolyabban foglalkozni a Tetrisszel, amivel naponta két-három órát játszott – számolt be róla a közszolgálati televízió híradója.

Az elején gyorsan léptem egyre feljebb a ranglistán, de pár hónap után falba ütköztem. Viszont ezután fokozatosan egyre jobb lettem

– mondta Willis Gibson, a rekorder.

Habár a fiú eredményei gyorsan javultak a játékban, de arra, ami pár nappal korábban történt, még ő sem számított: miután negyven perce játszott, a világon elsőként be is fejezte a játékot. A 155. szinten ugyanis annyira felgyorsult a játék, hogy összeomlott a rendszer, és a Tetris leállt.

Egy darabig sokkos állapotban voltam, beletelt némi időbe, mire felfogtam, hogy mi történt, akkor pedig már nagyon örültem neki

– mondta Gibson.

A fiú a videómegosztó csatornájára töltött fel egy felvételt a rekordról, amelyet már több mint kétmillióan megtekintettek. A rekorder azt is mondta: szeretne kijutni a tokiói Tetris-világbajnokságra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.