Rakétát lőttek ki egy orosz olajat szállító tankerre

Nem ez az első ilyen eset.

Forrás: Lenta.ru2024. 01. 13. 9:00
null
Kota Tinggi, 2023. május 2. A malajziai parti õrség által közreadott képen kimentett matróz égõ hajóját nézi a malajziai partok elõtt, a Johor államban fekvõ Kota Tinggi térségében 2023. május 2-án, miután tûz ütött ki egy gaboni olajszállító tartályhajón. A Kínából Szingapúrba tartó tanker 28 fõs legénységébõl 23 tenegerészt kimentettek, a többieket egyelõre eltûntként tarják nyilván. A tûz oka még nem ismeretes. MTI/EPA/Malajziai parti õrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jemeni húszik az Ádeni-öbölben tévedésből rakétát lőttek ki egy orosz olajat szállító tankerre. Ezt az Ambrey tengeri biztonsági cég jelentette – a Lenta.ru beszámolója szerint.

 

Elismerték, hogy a hajót célpontnak tekintették, mert egy nyilvános adatbázisban Nagy-Britanniához kapcsolódóként szerepelt, bár az információ mára elavult. Ez a második eset, amikor egy orosz olajat szállító hajót megtámadtak a húszik.

Borítókép: Illusztráció. A malajziai parti őrség által közreadott képen kimentett matróz égő hajóját nézi a malajziai partok előtt, a Johor államban fekvő Kota Tinggi térségében 2023. május 2-án, miután tűz ütött ki egy gaboni olajszállító tartályhajón. A Kínából Szingapúrba tartó tanker 28 fős legénységéből 23 tengerészt kimentettek (Fotó: MTI/EPA/Malajziai parti őrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.