Reptereket vettek célba az Izrael-ellenes tüntetők + videók

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban az Izrael-ellenes tüntetők semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy a lehető legnagyobb zavart okozzák. Január elsején, amely hagyományosan az év egyik legforgalmasabb napja a légi közlekedésben, a New York nagy nemzetközi reptereihez, a JFK-hez és a La Guardiához vezető utakat próbálták elzárni.

Forrás: Fox News, Breitbart2024. 01. 02. 11:18
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fox News amerikai televíziós hálózat birtokába jutott videókon a tüntetők dudáltak, és azt kiabálták: 

A New York-i rendőrség, a KKK [a Ku-Klux-Klan], az IDF [az izraeli védelmi erők] mind egyformák.

A kikötői hatóság később lezárta a JFK repülőtér összes bejáratát a beszállókártya nélkül utazók előtt. A tüntetést szervező Within Our Lifetime nevű csoport szerint a reptéri vonatjáratokat leállították, és az autók nem tudtak bejutni a terminálba jegy meglétének igazolása nélkül. 

A kialakult káoszt a szervezet győzelemként értékelte.

Inna Vernikov városi tanácsos a tüntetés résztvevőit „hamásznyikoknak” nevezte, akik szerinte nem értek el semmit, csak azt, hogy „még jobban felbosszantsák” a New York-iakat.

Sok más amerikai nagyvároshoz hasonlóan a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta New Yorkban is mindennaposak az Izrael-ellenes tüntetések. 

Szilveszterkor is ezrek masíroztak a nagyváros utcáin.

A közlekedés megzavarására sem ez volt a tüntetők első kísérlete: néhány hete Los Angeles-ben egy államközi autópályán állították le a forgalmat közel két órára – számolt be róla a Breitbart amerikai hírportál. 

A Soros György érdekeltségébe tartozó Tides alapítvány által pénzelt IfNotNow csoport demonstrációjának résztvevői azonnali tűzszünetet követeltek a Gázai övezetben és Izrael amerikai támogatásának leállítására szólítottak fel.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.