Autópályát foglaltak el az Izrael-ellenes tüntetők + videó

Megállították a forgalmat egy Los Angelesben egy államközi autópályán az Izrael-ellenes tüntetők, akik azonnali tűzszünetet követeltek a Gázai övezetben. A demonstrációt egy Sorosék által támogatott alapítvány által pénzelt csoport szervezte.

2023. 12. 14. 18:19
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel két órára leállították a forgalmat az Izrael-ellenes tüntetők egy államközi autópályán Los Angelesben. A Soros György érdekeltségébe tartozó Tides alapítvány által pénzelt IfNotNow csoport demonstrációjának résztvevői azonnali tűzszünetet követeltek a Gázai övezetben és Izrael amerikai támogatásának leállítására szólítottak fel.

Az autópályát rendeltetésszerűen használni kívánó autósok nem vették jó néven az akciót, amely így szóváltásba és lökdösődésbe torkollott. 

Ti idióták, csak a dolgozó embereket bántjátok

− hallatszik egy szabadúszó újságíró által a közösségi médiában közzétett videóban.

A rendőrök 75 embert tartóztattak le.

Az IfNotNow, amely 86 ezer dollárt kapott a Sorosék által támogatott Tides alapítványtól, októberben részt vett annak a demonstrációnak a szervezésében, amelyben az Izrael-ellenes tüntetők megpróbáltak elfoglalni egy képviselői irodaházat.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.