Támadás érte a bejrúti repülőteret

Hezbollah-ellenes üzenetek jelentek meg a kijelzőkön, a biztonsági erők egy vészhelyzeti terven dolgoznak.

Forrás: MTI2024. 01. 08. 6:51
null
Dahije, 2023. november 6. Kászim Ibrahim Abu-Taamot, a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet izraeli támadásban elesett harcosát temetik a libanoni fõváros, Bejrút déli elõvárosában, Dahijében 2023. november 6-án. Az izraeli haderõ, illetve a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet és a palesztinok között rendszeresek az összecsapások az izraeli-libanoni határ térségében az Izrael és a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én kirobbant fegyveres konfliktusa óta. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hekkertámadás érte a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőteret vasárnap, az indulásokat és érkezéseket mutató kijelzőkön a Hezbollah libanoni síita milícia elleni üzenetek jelentek meg − közölte vasárnap Valíd Nasszer ügyvivő turisztikai miniszter, akit az NNA helyi hírügynökség idézett.

A csomagkiadás is akadozott ideiglenesen.

A megjelenített üzenetek a Hezbollah, illetve a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah ellen irányultak. A síita milícia a gázai övezeti háború kitörése óta többször is összecsapott az izraeli hadsereggel.

Haszan Naszrallah, védelmezők nélkül maradsz, ha Libanon belekeveredik a háborúba

− volt olvasható az egyik üzenetben, amely azzal folytatódott, hogy a Hezbollah fogja viselni a felelősséget. 

Senki nevében sem harcolunk

− tették hozzá a hekkerek.

Egyelőre senki sem jelentkezett a kibertámadás elkövetőjeként.

A biztonsági erők jelenleg egy vészhelyzeti terven dolgoznak a repülőtér rendes működésének biztosítására. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A térségben egyre nagyobb aggályokkal tekintenek arra, hogy a Hezbollah és az izraeli hadsereg konfrontációja elmérgesedhet a zsidó állam és Libanon határán. 

A helyzet különösen azt követően éleződött ki, hogy feltételezhetően Izrael január 2-án Bejrút egyik déli elővárosában dróntámadásban megölte Száleh Arúrit, a radikális iszlamista Hamász második legmagasabb rangú vezetőjét.

 

Borítókép: A Hezbollah radikális libanoni síita szervezet katonái a libanoni főváros, Bejrút déli elővárosában, Dahijében 2023. november 6-án (Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.