Tizenkét emeletet zuhant a rendőrök elől menekülő migráns + videó

Évtizedes rekordot döntött a késelések száma Berlinben.

2024. 01. 16. 18:45
null
Los Cristianos, 2024. január 12. Illegális bevándorlók várakoznak egy mentõhajóban a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén fekvõ Los Cristianos kikötõjében 2024. január 12-én. A spanyol tengeri mentõszolgálat 126 fekete-afrikai migránst mentett ki a Földközi-tengerbõl a spanyol partok közelében. MTI/EPA-EFE/Miguel Barreto Fotó: Miguel Barreto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes videó terjed az interneten, amelyben az látható, hogy egy migráns, aki túszul ejtett egy asszonyt, az erkélyen akar elmenekülni a rendőrök elől Németországban. A mutatvány azonban nem sikerült és 10-12 emelet magasból lezuhant.

Az egyik legrosszabb helyzetben Berlin van, a német fővárost gyakran multikulturális oázisnak is nevezik. 2023-ennek meg is lett ennek az eredménye: a késes bűncselekmények száma tízéves rekordot döntött, párhuzamosan a bevándorlás országos növekedésével. A berlini rendőrségnek a tavaszi hivatalos közzététel előtt megszerzett adatai szerint az erőszakos bűncselekmények összességében szintén tízéves csúcsot értek el 2023-ban.

Berlinben a bűnözők által leggyakrabban használt fegyverek közé tartozik a kés, amit főként támadásoknál és rablásoknál használnak. A rendőrség összesen 3550 késes bűncselekményt regisztrált. Ez azt jelenti, hogy csak Berlinben naponta közel tíz késsel elkövetett bűncselekmény történt 2023-ban. Ha 2020-tól kezdve számolunk, akkor naponta ötven késes támadás történt átlagosan.

A bűnözési adatok egy olyan időszakban látnak napvilágot, amikor a szociáldemokrata-zöld-liberális kormány a bevándorlás növeléséért próbál lobbizni, azzal érvelve, hogy az sokszínűbbé teszi a társadalmat és javítja a német polgárok életszínvonalát. A bevándorlók szociális ellátási költségeinek robbanásszerű növekedése, a német iskolarendszerben uralkodó káosz, valamint az erőszak és a nemi erőszak elképesztő mértékű növekedése azonban oda vezetett, hogy a német lakosság nagy többsége azt mondja a közvélemény-kutatóknak, hogy a bevándorlók több problémát okoznak, mint amennyi segítséget jelentenek. Ugyanezek a felmérések azt mutatják, hogy a németek a tömeges bevándorlás megszüntetését akarják – hívja fel a figyelmet a Remix News.

A rendőrség azt is megjegyzi, hogy az erőszak 50 százalékkal nőtt a menekültszállásokon, míg a migránsok száma ezeken a menhelyeken 21 százalékkal ugrott meg. Berlin a becslések szerint naponta legalább 1,5 millió eurót – évente közel félmilliárdot – költ a migránsok elhelyezésére az erre szolgáló tizenkét épületben.

Borítókép: Illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA-EFE/Miguel Barreto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.