Trump: Helló, egy kis pizzát hoztam! + videó

Donald Trump az iowai előválasztás előtt e szavakkal állított be a waukee-i tűzoltóságra.

2024. 01. 15. 15:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt amerikai elnök és republikánus elnökaspiráns Donald Trump egy halom pizzát adott át a helyi tűzoltóságnak az iowai Waukeeban tartott kampányzárója során január 14-én, az előválasztások előestéjén.

Jason Miller, Trump egyik vezető politikai tanácsadója által készített videón látható, amint a republikánus elnökjelölt ezután csatlakozott is a tűzoltókhoz egy szeletre.

Az egyik meghatározó közvélemény-kutató utolsó felmérése a hétfői iowai választási kampány előtt azt mutatja, hogy a korábbi elnök, Donald Trump messze a vetélytársai előtt áll, és a verseny első szavazatainak leadása előtti napon vezet, írja a Breitbart. A második helyen Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövet és volt dél-karolinai kormányzó áll, a harmadik helyen pedig Ron DeSantis floridai kormányzó áll.


Az Emerson College felmérése szerint Trump 55 százalékon áll, Haley 21 százalékon, DeSantis 15 százalékon, Vivek Ramaswamy üzletember öt százalékon, Asa Hutchinson volt arkansasi kormányzó pedig két százalékon. Az 562, valószínűsíthetően a választásokon részt vevő választópolgár körében végzett felmérés hibahatára 4,2 százalék.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és a 2024-es elnökválasztás esélyese gesztikulál egy kampányrendezvény végén az iowai Waterlooban, 2023. december 19-én (Fotó: AFP/Kamil Krzaczynski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.