Vlagyimir Putyin legnagyobb rémálmát válthatja valóra Magyarország

Egyre valószínűbb, hogy Törökország után Magyarország is támogatja a svédek tagságát.

Forrás: Mandiner2024. 01. 25. 15:27
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. január 23. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rokonok és szeretteink címmel megrendezett Orosz Családi Fórumon a moszkvai Összoroszországi Kiállítási Központban, a korábbi VDNH-ban 2024. január 23-án. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat pool/Szergej Karpuhin Fotó: Szergej Karpuhin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába remélte az orosz elnök, hogy Svédország nem csatlakozhat a NATO-hoz, egyre valószínűbb, hogy Törökország után Magyarország is támogatja a tagságát – írja a Mandiner. Vlagyimir Putyin rémálmát váltja valóra Magyarország azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az X-en bejelentette: telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és megerősítette, a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát – írja a Newsweek, amely szerint Vlagyimir Putyin a katonai szövetség terjeszkedésének megakadályozását remélte.

Többek között ez a hozzáállás is az oka annak, hogy

mindenki, akin a narancssárga pártsapka mellett kormányzati sapka van, pecsétes papíron elhelyezett aláírásával támogatta a svéd NATO-csatlakozást. Akin viszont kormányzati sapka nincs, ellenben narancssárga pártsapka van, az meg azt üzeni, hogy kapcsolataink jelenlegi állapotát tekintve egyszerűen nincs kedve a körülmények szerencsétlen alakulása esetén magyar katonákat háborúba küldeni Svédországért.

– olvasható a Mandiner cikkében.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat pool/Szergej Karpuhin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.