Zelenszkij leválthatta a fegyveres erők főparancsnokát?

Káoszba fulladt a találgatás arról, hogy mi történt az ukrán fegyveres erők vezetőjével.

2024. 01. 29. 19:40
null
Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Valeriy Zaluzhnyi gestures as he speaks during a press conference in Kyiv on December 26, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP) Fotó: AFP/Genya SAVILOV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette lemondását – közölte Olekszij Goncsarenko, az ukrán Verhovna Rada képviselője a Telegram-csatornáján. – Két forrásból is úgy értesültem, hogy Zaluzsnyij bejelentette lemondását, de még nincs róla rendelet – fogalmazott a bejegyzésben. 

A parlamenti képviselő szerint az ukrán fegyveres erők főparancsnokának is felajánlották az egyik európai ország nagyköveti posztját, de ő ezt visszautasította. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még nem szólalt meg az ügyben, de az ukrán védelmi minisztérium cáfolta a híreket, mondván, hogy azok hamisak. Egyelőre homály fedi a fegyveres erők parancsnokának sorsát.

Borítókép: Valerij Zaluzsnij, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka (Fotó: AFP/Genya Savilov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.