Zelenszkij meg akarja szerezni az összes befagyasztott orosz vagyont

Az ukrán elnöknek több száz milliárd dollárra fáj a foga.

2024. 01. 07. 19:10
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir
Washington, 2023. december 12. Joe Biden amerikai elnök (j) ukrán partnerét, Volodimir Zelenszkijt fogadja a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. december 12-én. MTI/EPA/Abaca Press pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Oroszország nem törődik az embereinek az életével, de a saját pénzével igen, ezért a vagyon elvesztése a legfájdalmasabb veszteség lesz a terrorista ország számára” – írta X oldalára a hét végén Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök ugyanis úgy tudja, a külföldön befagyasztott orosz vagyon mintegy háromszázmilliárd dollárt tesz ki, melyeket szerinte Ukrajna támogatására kell fordítani.

„Ez történelmi lehetőség arra, hogy egy terrorista állammal fizettessük meg a terrorját” – fogalmazott posztjában. Hozzátette: a javasolt megoldás „tisztességes és törvényes válasz Oroszország Ukrajna elleni agressziójára”. Az államfő szerint a döntés precedenst teremthetne, mely a világ minden országának egy jelzés arra az esetre, ha támadásra készülnének.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (jobbra) ukrán partnerét, Volodimir Zelenszkijt fogadja a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2023. december 12-én (Fotó: MTI/EPA/Abaca Press/Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.