A mezei liberálisok is belecsúsztak a radikális iszlamista politika támogatásába

Halálos fenyegetések miatt rendkívüli védelmi intézkedéseket kellett bevezetni az MCC Brussels rendezvényén.

2024. 02. 22. 11:28
FRANCE - GATHERING AGAINST POLICE VIOLENCE ON EXILES
Following police violence during yesterday's action to denounce the evacuation of the Saint-Denis camp and the hundreds of not housed exiles, the collectives of Sans-papiers from the Paris region, Utopia 56, Solidarite Migrants Wilson and the Solidarity March organized a rally on the Place de la Republique. Photography by Fiora Garenzi / Hans Lucas. Suite aux violences policieres lors de l'action menee hier afin de denoncer l'evacuation du camp de Saint-Denis et les centaines d'exiles non loges, les collectifs de Sans-papiers de la region parisienne, Utopia 56, Solidarite Migrants Wilson et la la Marche des solidarites organisaient ce soir un rassemblement sur la Place de la Republique. Photographie par Fiora Garenzi / Hans Lucas. (Photo by Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: AFP/Fiora Garenzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsok átcsoportosítására fordított összeg háromszor-ötször több az Egyesült Királyságban, mint amit a hajléktalanság kezelésére fordítanak

– emelte ki Rakib Ehsan író az MCC Brussels rendezvényén. A Migráció és közbiztonság címet viselő rendezvényen Ehsan főként Nagy-Britannia szétesett migrációs és menekültügyi rendszerén keresztül mutatott rá a multikulturalizmus kudarcaira. 

Többek között olyan visszásságokra hívta fel a figyelmet, mint hogy a menekültügyi rendszert elárasztották az illegális gazdasági migránsok. Ez megakadályozta, hogy a rendszer segítsen azoknak – például a szexuális erőszak elől menekülő nőknek és lányoknak –, akik valóban rászorulnak.

Rakib Ehsan egy „vörös–zöld szövetségről” beszélt, ami az Egyesült Királyságban lényegében a radikális baloldal és a politikai iszlám közötti paktumot jelenti. A probléma az író szerint az, ahogy a fővonalbeli liberálisok is belecsúsznak ebbe a radikális konszenzusba.

Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője is csatlakozott a gondolatmenethez. A professzor úgy vélekedett, hogy az igazi probléma az, hogy az európai elitek és társadalmak sok-sok évtizeden keresztül nagyon vonakodtak kiállni azért, amiben hisznek, és azért ahonnan származnak. Ezzel szerinte aláásták az emberek képességét, hogy ellen tudjanak állni a kívülről érkezű nyomásgyakorlásoknak. 

Nem kell ahhoz doktorátus, hogy megértsük, hogy ha nincsenek erős értékeink, és nem hiszünk bennük, akkor természet szerűen a »másik oldal« – lényegében – nyitott kapukon keresztül masíroz át azokon. És ez az, ami a politikában történik

– összegezte gondolatait.

A rendezvényen felszólalt Florence Bergeaud-Blackler francia antropológus, aki rendszeresen kap halálos fenyegetéseket is a migrációval kapcsolatos kritikus gondolatai miatt. (Ezek miatt a rendezvényen rendkívüli biztonsági eljárásokat vezettek be.)

A Bergeaud-Blacker előadásában hangsúlyozta, hogy a Muzulmán Testvériség hegemón helyzetbe került az európai muszlim szervezetek között. „Ideológiájuknak világos célja van: a saría bevezetése a nem muszlim országokban” – fogalmazott.

 

Az iszlám vallási hagyományban a saría az Allah által kinyilatkoztatott törvények, rendelkezések és útmutatások összességét foglalja magában, amelyeket a Korán (az iszlám szent könyve), a szunnah (a próféta Mohamed életének és mondandójának gyűjteménye) és a hagyományok alapján állítanak össze.

Az előadónő szerint nem véletlen, hogy radikális szervezetek nyomást tudnak gyakorolni elszigetelt egyénekre. Szerinte „egyes muszlim szervezetek egyértelműen arra törekedtek, hogy megakadályozzák a muszlimok beilleszkedését az európai társadalomba”. Egy a sorokból érkező kérdésre, hogy bűnrészesek-e nyugati intézmények a Muzulmán Testvériség beszivárgásában, Bergeaud-Blackler elmondta, hogy:

Igen – sokan féltik az állásukat vagy közvetlenül profitálnak a részvételükből

A kijelentés hátterében szintén az a gondolat állt, hogy a liberális oldal egésze belecsúszott a bizonyos szervezetek által felerősített radikális iszlamista politika támogatásába.

Borítókép: AFP/Fiora Garenzi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.