A svéd állami hírszolgáltató elhallgatta az ellene zajló tüntetést + videók

A többszólamúságot kérték számon a demonstrálók a svéd állami médián – egyebek mellett a NATO–csatlakozás, a gender-ügyek és a bevándorlás kapcsán.

2024. 02. 06. 7:10
Swedish Television
Fotó: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetésen a tömeg a manipuláció ellen emelte fel szavát. Követelték, hogy az olyan kérdésekben többek között, mint a Covid–19 oltások mellékhatásai, a svéd NATO–csatlakozás, és az illegális migráció ne csak egyoldalú tájékoztatást adjon a média. A demonstrálók elégedetlenségüket fejezték ki a híradásokkal kapcsolatban és új nézőpontok bevonását sürgettek.

A svéd állami műsorszolgáltató, az SVT elleni tüntetés Stocholmban zajlott. A mintegy ezer – egyes hírforrások szerint több ezer – demonstráló követelte, hogy az emberek adóiból pénzelt állami média, tényeken alapuló, objektív képet adjon Svédország állapotáról. 

A műsorszolgáltató ugyanakkor eközben egyáltalán nem számolt be az eseményekről.

Az esemény szervezőjét, Pierre Tinderfjällt, a Szabadság Mozgalom tagját idézte az Uusi Mv-Lechti című finn lap, aki elmondta, hogy szavukat az állami média manipulációja ellen emelték fel, azért, hogy az adófizetők pénzéből a közszolgálat ne vezesse félre az országot, a problémákat ne titkolják el és ne másítsák meg a tényeket.

A vonuló tömeg továbbá sérelmezte az egyoldalú tájékoztatást az olyan témákban, mint a Covid–19 oltások mellékhatásai, a NATO–csatlakozás, valamint az illegális bevándorlás, az éghajlati és a gender kérdések - számolt be a Samnytt svéd lap.

A tömeg az SVT vezetőinek leváltását is követelte a magas rendőri készültség alatt zajló tüntetésen. 

 

Borítókép: Tüntetés Stockholmban (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.