Az Iszlám Állam terroristáját csukták le Bécsben

Instagramon terjesztette a propagandát, és még egy hajléktalant is megvert.

2024. 02. 02. 15:18
Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év szabadságvesztésre ítélt pénteken a bécsi tartományi bíróság egy 19 éves fiatalembert, aki az Iszlám Állam terrorszervezet követője volt, és több erőszakos cselekményt is elkövetett.

Az elítéltre egy év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki, a maradék időre próbaidőre bocsátották. A bíróság pártfogói felügyeletet és a radikalizálódást visszafordító programban való részvételt is előírt.

A boszniai származású fiatal férfi nyilvános Instagram-fiókján keresztül terjesztette az Iszlám Állam propagandáját 2022 áprilisa óta. Az érdeklődőknek privát üzenetben olyan harci dalokat is átküldött, amelyeket közvetlenül a terrorcsoporttól szerzett meg.

A bíróság amiatt is felelősségre vonta, hogy tavaly májusban egy társával együtt egy pályaudvaron bántalmazott egy hajléktalant, majd ugyanott pár nappal később összetűzésbe került egy biztonsági őrrel.

A tárgyaláson a vádlott nem árult el részleteket a tevékenységéről, a bíróság kérdéseire nem válaszolt. A büntetés ellen azonban nem emelt kifogást, az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.