Az orosz–ukrán háború miatt tovább nő a szervezett bűnözés mértéke

A bűnözői csoportok erősödését hozta Németországban az orosz–ukrán háború. Berlin az orosz és eurázsiai szervezett bűnözés egyik központjává vált. A jövőben, a háború lezárulása után a bűnözői csoportok rivalizálására is számítani kell.

2024. 02. 13. 20:47
Erőszak, bűnözés
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború miatt tovább nő a bűnözők beáramlása az Európai Unióba, különösen Németország területére – hivatkozott a Junge Freiheit című német lap a Berlini Állami Bűnügyi Rendőrség február 12-én közzétett 2022-es évre vonatkozó helyzetjelentésére. A dokumentum szerint az orosz és az ukrán bandák tevékenysége azóta is erősödik. 

Erőszak, bűnözés
Fotó:  Pexels

Ezzel párhuzamosan a már meglévő hálózat szereplőinek jelentősége nem csökken, sőt profiljuk újabb területekkel szélesedik. A tanulmány kiemelte az erőszakos, droggal és csempészettel kapcsolatos bűncselekmények növekedését. 

 

Az orosz–ukrán háború kitörése nem zavarta meg az eddigi együttműködést a szervezet egyes elmei között. Az érintett orosz, ukrán, csecsen csoportok számára az üzlet az első, amibe a politika nem szólhat bele. 

Viszont a jelentés szerint a háborút követő időszakban az orosz és ukrán bandák közötti konfliktusok felerősödnek. 

A jövőbeli ukrán újjáépítés új piacot nyit majd a bűnszervezetek számára. Berlint mint az orosz és eurázsiai szervezett bűnözés egyik központját ez lényegesen érinteni fogja, hiszen a német főváros adja a legnagyobb létszámú bűnözői csoportot.

Borítókép: Erőszak, illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.