„Elképesztő, hogy Olaszországból avatkoznának be egy magyar bírósági eljárásba”

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán megosztott videóban fejtette ki véleményét az Ilaria Salis-üggyel és arra adott olasz reakciókkal kapcsolatban. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy Ilaria Salisnak el kell nyernie a büntetését. Közben az olasz média elfogultsága miatt is kifejezte megdöbbenését.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 19:29
Ilaria Salis
Ilaria Salis olasz antifa támadó. Fotó: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olaszországban egyesek egyfajta áldozatként, mártírként mutatják be a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salist, ennek viszont semmi köze nincs a valósághoz, miután a nő társaival együtt előre eltervezett módon ártatlan embereket vert kis híján halálra az utcán– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Rómában. A tárcavezető megdöbbenését fejezte ki az Ilaria Salis olasz állampolgár magyarországi fogva tartásával kapcsolatos reakciók miatt. 

 

Ezt a hölgyet egyfajta áldozatként, mártírként mutatták be Olaszországban, aminek semmi köze nincs a valósághoz. A hölgy egy radikális, szélsőséges baloldali szervezet tagjaként, csoportosan érkezett meg Magyarországra világos tervvel, világos szándékkal, hogy védtelen, ártatlan embereket kapjanak el és verjenek agyon az utcán

–  mondta. 

– Nem is hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekményről, hanem egy előre jól megfontolt, kifundált, megtervezett cselekményről van szó – jegyezte meg. 

Majdnem megöltek embereket Magyarországon, agyonvertek az utcán embereket, s ezután beállítják ezt a hölgyet úgy, mint hogyha mártír lenne, vagy valami igazságtalan eljárás alanya lenne

– húzta alá. 

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy ha valaki Olaszországban hasonló cselekedeteket követne el, akkor valószínűleg szintén büntetést kapna.

 – És őszintén remélem, hogy ez a hölgy Magyarországon is el fogja nyerni méltó büntetését, mert senki, semmilyen szélsőséges baloldali csoport ne tekintse valamilyen bokszringnek Magyarországot, ahova eljönnek, és jól eltervezik, hogy valakit majd agyonvernek–  közölte. 

Én nagyon csodálom azt, hogy a függetlenségére oly büszke olaszországi média nem mutatta be az áldozatokról szóló képeket, csak a hölgyet mutogatták itt az olasz médiumokban

– tette hozzá. Majd leszögezte: „a hölgy részt vett egy előre megtervezett, kis híján halállal végződő emberverésben, és ezért el kell nyernie a méltó büntetését”. Végül egészen elképesztőnek nevezte, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba.

Minket állandóan azzal vádolnak – mondjuk így, Brüsszelben, sokszor olasz egyetértéssel is, legalábbis korábban –, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás függetlenségét sérti a kormány. Ehhez képest most a kormánytól azt követelik, hogy avatkozzon be egy igazságszolgáltatási eljárásba

– mondta. 

– Természetesen nem fogunk, a bíróság teszi a saját dolgát, és majd meg fogja hozni a maga ítéletét – összegzett.

Borítókép: Ilaria Salis (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.