Gránátot, fegyvereket, lőszereket találtak a Vörös Hadsereg Frakció német terrorcsoport elfogott tagjának lakásán

Gránátot, fegyvereket és lőszereket is találtak a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport Németországban elfogott tagjának lakásán − közölte szerdán este a német rendőrség az X-en.

Forrás: MTI2024. 02. 29. 6:02
Rendőrség, bűncselekmény
Fotó: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 65 éves Daniela Klettét, aki évtizedek óta szökésben volt, kedden fogták el. A Berlin Kreuzberg kerületében található lakásán a hatóságok egy gránátot találtak, amelyet más helyre szállítottak és ártalmatlanítottak − ismertette a rendőrség, hozzátéve, hogy további gyanús tárgyakat még vizsgálnak és elszállítják őket.

 

A hatóságok délután kiürítették a lakóházat, az épület előtti járdát is lezárták. Este tíz órakor a lezárást kiterjesztették az egész Sebastianstraße utcára, és a szemközti lakóházat is részben evakuálták az egykori terrorista lakásán talált további tárgyak elszállításának idejére.

Az alsó-szászországi bűnügyi hivatal szóvivője szerdán este megerősítette, hogy további fegyvereket is találtak Klette lakásán. A Der Tagesspiegel című német lap korábban arról adott hírt, hogy lőfegyvereket is lefoglaltak. A rendőrség már Klette őrizetbe vételekor talált pisztolytárakat és lőszereket.

A Baader–Meinhof-csoportként is ismert terrorszervezet még bujkáló tagja azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák − Klettén kívül az 55 éves Burkhard Garweg és a 69 éves Ernst-Volker Staub − elfogásához.

A már feloszlatott RAF harmadik generációjához tartozó terroristákat azzal vádolják, hogy egy gyilkossági kísérletet és több súlyos, fegyveres rablótámadást hajtottak végre 1999 és 2016 között. A német hatóságok több mint harminc ember meggyilkolásáért és legkevesebb kétszáz ember megsebesítéséért teszik felelőssé a Vörös Hadsereg Frakciót.

Az ügyészség szerint a harmadik generációhoz tartozó Daniela Klette és társainak bűncselekményeit már nem a politika motiválta, hanem a haszonszerzés. A hatóságok e generációt teszik felelőssé Alfred Herrhausennek, a Deutsche Bank hajdani vezetőjének és Karsten Rohweddernek, az állami vagyonkezelő elnökének a megöléséért.

Rohwedder megölése volt a RAF utolsó gyilkossága. A vagyonkezelő vezetőjét otthonában, az íróasztalánál lőtték le egy kerti lakból, hatvanméteres távolságból.


Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.