Kaotikus volt a helyzet, leváltották a tiszti főorvost

Leváltotta a szlovák egészségügyi tárca az országos tiszti főorvost – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a minisztérium közlésére hivatkozva szerdán.

Forrás: MTI2024. 02. 14. 13:46
null
Párizs, 2021. március 19. Utasokkal teli a párizsi Gare de Lyon vasúti pályaudvar 2021. március 19-én. A koronavírus-járvány megfékezésére száz francia megyébõl tizenhatban, köztük a francia fõvárosban éjfélkor lép életbe a harmadik lezárás, amelyet legalább négy hétre rendelnek el. Párizsból tömegesen utaznak az emberek a vidéki országrészekbe. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tiszti főorvost azután menesztették, hogy a legkisebb koalíciós tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) távozásra szólította fel a tárcavezetőt a koronavírus-járvány idején történt, a párt szerint kaotikus intézkedések miatt.

Ján Mikast csütörtöktől Tatiana Cervenová váltja a hivatal élén – jelentette be Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter, a Hang párt politikusa, aki egyidejűleg reményét fejezte ki, hogy az új vezető segít helyreállítani az utóbbi években rendkívül gyakran bírált hivatalba vetett bizalmat.

Ján Mikast az SNS az elmúlt napokban szólította fel lemondásra, arra hivatkozva, hogy Mikas a koronavírus-járvány elleni küzdelem rossz kezelése és az annak kapcsán hozott kaotikus intézkedések jelképévé vált.

Ján Mikas Igor Matovic korábbi kormányfővel karöltve vezette be az átláthatatlan és veszélyes általános tesztelést, és egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány időszakában kialakult helyzetet a Matovic-kormány nem tudta kezelni – írta az állásfoglalásában az SNS, amely szerint a járvány idején 

az állam szintjén káosz uralkodott, és mértéktelen mennyiségű anyagi forrást költöttek el.

A pozsonyi kormány az SNS által jelölt Peter Kotlár személyében idén januárban különmegbízottat nevezett ki a koronavírus-járvány idején hozott intézkedések kivizsgálására.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.