Kémprogram lepte el a brüsszeliták telefonjait

A Biztonság- és Védelempolitikai Albizottság tagjai az érintettek.

Forrás: Politico2024. 02. 21. 15:35
null
Tajpej, 2017. június 28. Számítógép-képernyõn futó bináris kódolás a gép billentyûzetére rakott tükrön a tajvani Tajpejben 2017. június 28-án. Az elõzõ napon hackerek kibertámadást indítottak a Petya néven ismert zsarolóvírussal, amely világszerte károkat okozott állami és magánvállalatok szerverében. (MTI/EPA/Richie B. Tongo) Fotó: RITCHIE B. TONGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy belsős e-mail hívja fel a figyelmét az Európai Parlament Biztonság- és Védelempolitikai Albizottságának tagjainak arra, hogy telefonos hackelés történt.

Az Európai Parlament arra kérte az albizottság tagjait, hogy ellenőriztessék telefonjaikat.

A belsős e-mailhez a Politico fért hozzá, mint megtudták, egy rutinellenőrzés eredményeképp derült fény a kémszoftverre. Delphine Colard, a parlament helyettes szóvivője közleményben reagált az esetre:

Az adott geopolitikai kontextusban, valamint a biztonsági és védelmi albizottság által figyelemmel kísért akták jellegére való tekintettel különös figyelmet szentelnek az albizottság tagjainak és a munkáját támogató munkatársak eszközeinek

adta közzé Colard, vélhetően a közelgő választások fényében növekvő gyakoriságú kibertámadási kísérletek lehetőségére utalva.

Borítókép: Számítógép-képernyőn futó bináris kódolás a gép billentyűzetére rakott tükrön a tajvani Tajpejben (Fotó: MTI/EPA/Richie B. Tongo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.