Késsel támadt az emberekre egy mali születésű férfi + videók

A támadásban hárman megsérültek, a 32 éves elkövetőnél olasz jogosítványt találtak.

Forrás: MTI2024. 02. 03. 10:31
null
Párizs, 2021. március 19. Utasokkal teli a párizsi Gare de Lyon vasúti pályaudvar 2021. március 19-én. A koronavírus-járvány megfékezésére száz francia megyébõl tizenhatban, köztük a francia fõvárosban éjfélkor lép életbe a harmadik lezárás, amelyet legalább négy hétre rendelnek el. Párizsból tömegesen utaznak az emberek a vidéki országrészekbe. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel történt késeléses incidensben. A párizsi rendőr-főkapitányság közlése szerint az elkövetőt őrizetbe vették. Az egyik megtámadott súlyos sérüléseket szenvedett, őt intenzív osztályon kezelik.

A letartóztatott támadó egy 32 éves mali születésű férfi, akinél olasz vezetői jogosítványt találtak. Az elkövető indítékáról egyelőre nincs információjuk a hatóságoknak.

A támadás miatt a vasútállomáson akadozik a vonatforgalom. A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy keressek alternatív útvonalat.

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta. A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet e pillanatban nem tekintik terrortámadásnak.

A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Borítókép: A párizsi Gare de Lyon vasúti pályaudvar (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.