Kőkeményen beleszállt Olaf Scholzba a lengyel publicista

Egy olyan rezsimet épít fel Olaf Scholz német kancellár, amely a Német Demokratikus Köztársaságra hajaz, erről írt véleménycikkében Dariusz Matuszak lengyel véleményvezér. A publicista szerint a szövetségi kormány most felhasználja a gazdák tiltakozását arra, hogy politikailag leszámoljon legnagyobb ellenfeleivel.

2024. 02. 21. 19:00
SCHOLZ, Olaf
München, 2024. február 17. Olaf Scholz német kancellár beszél a 60. müncheni biztonságpolitikai konferencián a müncheni Bayerischer Hof szállodában 2024. február 17-én. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal kihasználja a válságot

A szociáldemokraták, zöldek és liberálisok koalíciós kormánya a nagy gazdatüntetéseket arra kívánja felhasználni Németországban, hogy keményen fellépjen az Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt ellen, amelyet a legnagyobb fenyegetést jelenti rájuk – jelentette ki Dariusz Matuszak lengyel publicista, véleményvezér. Úgy véli, a politikailag elfogadott elv az, hogy a kereszténydemokratákon, a szociáldemokratákon, a zöldpártiakon és a liberálisokon kívül senki sem uralkodhat Németországban. Ez a politikailag korrekt elv, és erről a politikusok és szinte az összes, őket kiszolgáló média gondoskodik.

Amikor Németországban, akárcsak Európa többi részén, nagyszabású gazdatüntetések törtek ki, a szövetségi kormány és az egyes tartományok hatóságai az érzelmek és a figyelem elterelése érdekében gyűléseket és tüntetéseket szerveztek az első számú közellenség, az Alternatíva Németországért ellen. Minél inkább tiltakoznak a gazdák, annál inkább le akar Berlin csapni az AfD-re

– írja véleménycikkében Matuszak, aki szerint az, ami most történik, kezd hasonlítani a Reichstag-tűz 1933. májusi felhasználására, hogy a nácik megszabaduljanak az ellenzéktől. – Természetesen csak a mechanizmust hasonlítjuk össze, nem a gonoszság szintjét. Olaf Scholz kancellár csapata egy aljas, antidemokratikus rendet akar bevezetni – fogalmazott.

A gazdákat és az AfD-t is befeketítik a baloldalon

Mint ismert, Nancy Faeser szociáldemokrata belügyminiszter – akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban áll a szélsőbaloldali Antifa-bandákkal –  azzal vádolta a gazdákat és az őket támogatókat, hogy szennyezik a politikai diskurzust, erőszakkal hízelegnek a szélsőségeseknek, és a radikális jobboldalhoz kötik magukat. A valóság ezzel szemben az, hogy a gazdák és az AfD közötti kapcsolat bizonyos mértékig természetes – Brüsszel és Berlin az őrült bevándorlási és klímapolitikájukkal közös ellenségük.

Meg kell azonban érteni, hogy a német köznyelvben a „jobboldali” kifejezés minden olyan csoportosulást jelent, amely nem tetszik Németország engedéllyel rendelkező uralkodóinak és a médiának

– jegyezte meg Matuszak. Szerinte kétségtelen, hogy Németország gyilkos államot épít. Az Európai Unió és egyes tartományai vezetői a vereség kísértetével néznek szembe a júniusi európai parlamenti választásokon. Ezzel együtt egyre gyakoribbak és erőszakosabbak a tiltakozások Brüsszel őrült politikája ellen, amely Európát a katasztrófa felé vezeti. 

Németország nemcsak azért fog élen járni a gyilkosságban, mert az EU legerősebb országa, hanem azért is, mert egyetlen más országnak sincs ilyen hagyománya, ilyen mély, mondhatni veleszületett gyilkossági kultúrája. Spanyolország jelenleg a legőrültebb baloldali rendellenességek helyszíne, de keleti szomszédunk rendelkezik a legnagyobb jártassággal egy rendezett, rendszerszintű, eljárásokkal és előírásokkal uralkodó rezsim kialakításában és megvalósításában. Scholz csapata az egykori NDK formájú szörnyeteget épít fel

– írja Dariusz Matuszak.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár beszél a 60. müncheni biztonságpolitikai konferencián a müncheni Bayerischer Hof szállodában 2024. február 17-én (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.