Magyarország és Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába

Szijjártó Péter Facebook-posztban közölte a magyar kormány álláspontját: Olaszországgal együtt Magyarország sem küld katonákat Ukrajnába. Ha az európai országok ezt megtennék, akkor felvetődne a harmadik világháború lehetősége is – osztotta meg a külgazdasági és külügyminiszter.

2024. 02. 28. 19:38
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter fogadta a georgiai külügyminisztert Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar és az olasz kormány álláspontja egyértelmű és határozott: nem küldünk katonákat Ukrajnába – közölte Facebook–oldalán a külgazdasági és külügyminiszter olaszországi tárgyalásairól beszámolva. 

Szijjártó Péter Rómából jelentkezve azt írta,

Olasz kollégájával, Antonio Tajanival áttekintették az ukrajnai háborús helyzetet is, és egyetértettek abban, hogy ha az európai országok katonákat küldenének Ukrajnába, akkor az a harmadik világháború kitörésének veszélyével járna.

 – Ezért mindkét kormány álláspontja egyértelmű és határozott: nem küldünk katonákat Ukrajnába – szögezte le a magyar diplomácia vezetője. 

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó:Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.