Nukleáris rakétát találtak a garázsban

1,5-2 kilotonnás robbanófejet lehetett rászerelni.

Forrás: Bild.de2024. 02. 04. 19:08
null
Forrás: www.hmdb.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy amerikai férfi az elhunyt szomszédjánál talált egy rakétát a garázsban, amit úgy döntött, hogy a daytoni Air Force Museumnak adományoz.

A múzeum megköszönte a felajánlást, de azért biztos, ami biztos, kihívta a bellevue-i rendőrség hatástalanítóegységét, akik pedig a helyszínre vonultak, hogy megnézzék, mivel is van dolguk. 

Ekkor látták meg, hogy a garázsban, a rengeteg rozsda alatt egy Douglas AIR–2 Genie rakéta van. 

Mindenki megdöbbent, hiszen ez a rakéta fénykorában levegő-levegő rakéta volt, és 1,5-2 kilotonnás robbanófejjel szerelték fel. A rakétát arra tervezték, hogy az ellenséges bombázóalakulatokat a levegőben nukleáris csapással támadják és semmisítsék meg.

Az egység vizsgálni kezdte a fegyvert, nagy megkönnyebbültségükre nem volt felszerelve nukleáris robbanófej, és szerencséjükre robbanóanyag sem volt a rakétában.

 A rendőrök otthagyták a helyszínen a fegyvert, az új tulajdonosa pedig úgy döntött, hogy mielőtt a múzeumnak adná, felújítja a rakétát.

 

Borítókép: Douglas AIR–2 Genie rakéta (Forrás: www.hmdb.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.