Orosz felkérés Bidennek – ezt vajon bevállalja az amerikai elnök?

Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya médiacsoport vezérigazgatója kérést küldött a Fehér Házba, hogy interjút készítsen Joe Biden amerikai elnökkel. Célja, hogy folytassa az orosz–amerikai párbeszédet Putyin Tucker Carlsonnak adott interjúja után.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 18. 12:26
BIDEN, Joe
Wilmington, 2023. december 18. Joe Biden amerikai elnök nagy csattanást hall a Delaware állambeli Wilmongtonban lévõ kampányközpontjából távozóban, mert egy autós nekiütközik az elnök gépkocsioszlopához tartozó egyik álló városi terepjáróba 2023. december 17-én. Az eset után a Biden házaspár sértetlenül és biztonságban tért vissza wilmingtoni otthonába. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta Fotó: Manuel Balce Ceneta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy véljük, hogy országainkból hiányzik az egymásra való odafigyelés és egymás meghallgatásának képessége, és úgy gondoljuk, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök méltó példát mutatott azzal, hogy beleegyezett egy amerikai nézőknek szánt interjúba.”

„Az interjút a tervek szerint én, Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya médiacsoport vezérigazgatója, az ország legnépszerűbb tévécsatornáján, a Vesztyi Nedeli című vasárnapi hír- és elemző műsor házigazdája fogom vezetni” – áll a levélben, írta meg a RIA Novosztyi.

Ha Biden beleegyezik, az interjút lefordítják idegen nyelvekre, és a RIA Novosztyi Telegram-csatornáján, az ügynökség honlapján és a médiacsoport más platformjain világszerte terjesztik.

Dmitrij Kiselev
Dmitrij Kiszeljov (Fotó: Fotó: RIA Novosztyi/Ramil Szitdikov)

Ez a Fehér Ház számára a legjobb és leglátványosabb lehetőség, egy orosz újságírónak adott tükörinterjú lenne. Várjuk a választ

 – mondta műsorában Kiszeljov.

Tucker Carlson amerikai újságíró február 9-én este kétórás interjút tett közzé honlapján és különböző platformokon az orosz vezetővel. Csak az X közösségi hálózaton több mint kétszázmillió megtekintést ért el. A beszélgetés jelentős részét az ukrajnai konfliktus és Oroszországnak az Egyesült Államokkal, a NATO-val és a Nyugattal való kapcsolata tette ki.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök nagy csattanást hall a Delaware állambeli Wilmongtonban lévő kampányközpontjából távozóban, mert egy autós nekiütközik az elnök gépkocsioszlopához tartozó egyik álló városi terepjáróba 2023. december 17-én. Az eset után a Biden házaspár sértetlenül és biztonságban tért vissza wilmingtoni otthonába. (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.