Putyin: Az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél + videó

Egy fórumon szólalt fel az orosz elnök, ahol elmondta azt is, hogy szerinte az ukrán fegyveres erők valóságos terrorszervezetté változtak

2024. 02. 03. 5:50
PUTYIN, Vlagyimir
Tula, 2024. február 2. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Összoroszországi Népfront Mindent a gyõzelemért! címû fórumán Tulában 2024. február 2-án. Putyin párton kívüliként, de a kormányzó Egységes Oroszország támogatásával indul a március 15. és 17. között rendezendõ elnökválasztáson. MTI/EPA/Szputnyik pool/Szergej Gunyejev Fotó: Szergej Gunyejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi Tulában a „Mindent a győzelemért!” fórumon beszélt többek között az orosz védelmi ipar munkájáról, a háború menetéről és az önkéntesek szerepéről is. 

Az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél

Mint az államfő elmondta, az orosz hadiipar termékei külföldön keresettek, és felülmúlják az észak-atlanti szövetség országainak fegyvereit. Ha összehasonlítjuk a modern NATO-fegyvereket és a szovjet idők utolsó időszakának fegyvereit, akkor ezek bizonyos szempontból gyengébbek lehettek, de nem mindig. 

De ha a legújabb fegyvereinket vesszük, akkor azok egyértelműen mindenki fegyvereinél jobbak 

− mondta az elnök. 

Kiemelte, hogy a rakétatechnológiáról, páncélozott járművekről és minden olyan fegyverről szó van, amelyet a csatatéren használnak.

Ma az orosz védelmi vállalkozások „tele vannak megrendelésekkel”, és ezeket a több milliárd dollár értékű termékeket külföldön is értékesítik  – hangsúlyozta az államfő. Különösen a Pantsir légvédelmi rakétaágyúrendszer „nagyon keresett”.

Putyin hozzátette az ipar fejlődéséhez, hogy az elmúlt másfél évben több mint 520 ezer új munkahely jött létre a védelmi iparban Oroszországban. Az orosz elnök megjegyezte a stratégiai nukleáris erők szinte teljes megújítását. „Ma szinte teljesen, 95 százalékban frissítettük stratégiai nukleáris erőinket, és a haditengerészeti egységeinket is csaknem száz százalékban frissítettük. Ez egy jó, megbízható hátországi stratégiát biztosít” − mondta. 

Az ukrán fegyveres erők terrorszervezet 

Vlagyimir Putyin arról is beszélt, hogy szerinte 

Az orosz hadsereggel szemben álló ukrán fegyveres erők valóságos terrorszervezetté változtak. 

Az orosz elnök egy donyecki lakosról mesélt, aki otthonát elhagyva egy ukrán tank áldozata lett. Az elnök megjegyezte, hogy a férfit azért lőtték le, mert a kijevi hadsereg szerint a térségben élő civilek „terroristák”. Az ilyen akciók neonácizmusnak számítanak – hangsúlyozta az államfő.

Az orosz elnök beszélt arról is, hogy az orvosok a fronton, a katonai kórházak orvosai és a polgári egészségügyi intézmények orvosai mindent megtesznek azért, hogy meggyógyítsák a katonáikat, időben alkalmazzák a legújabb eszközöket, a legújabb kezelési módszereket, és ezt mind a siker legfontosabb összetevőjeként értékelte.

Borítókép: Tula, 2024. február 2. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az  Összoroszországi Népfront Mindent a győzelemért! című fórumán Tulában 2024. február 2-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik pool/Szergej Gunyejev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.