Soros további százmilliókat szán médiabefolyása növelésére

Február elején a Soros György által alapított befektetési vállalat, a Soros Fund Management több mint négyszázmillió dollár értékű adósságot vásárolt fel az ország második legnagyobb rádióhálózatától, az Audacytől, hogy részesedést szerezzen a médiakonszernben.

Forrás: Mandiner2024. 02. 19. 15:19
Soros György
Fotó: (Fotó: Fabrice Coffrini)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-birodalom a legújabb rádiószerzésével a médiában is terjeszkedik – írta a DailyCaller cikke alapján a Mandiner.

Az Audacy a Wikipedia szerint egy korábban Radio.com néven ismert, ingyenes adás- és internetes rádióplatform, amelyet a névrokon Audacy Inc. (korábbi nevén Entercom) fejlesztett ki. Platformjuk zeneajánló rendszerként is működik, de a vállalat rádióhálózati ernyőmárka is, amely több mint 235 helyi rádióállomást egyesít az Egyesült Államokban. Ezenkívül a szolgáltatás több ezer, a platformhoz készített podcastet is tartalmaz. A szolgáltatás fő versenytársai a rivális állomáscsoportok, az iHeartMedia iHeartRadio és a TuneIn.

A DailyCaller rámutat: 

az Audacy közleménye szerint a cég jelenleg olyan szerkezetátalakítási megállapodáson dolgozik, amely ha megkapja majd az ehhez szükséges bírósági jóváhagyást, a cég adósságának tulajdonosait az általuk felvásárolt adóssággal arányos részesedéssel ruházza fel a cégből.

LUS_7448
Fotó: Vg/Kallus György

De a lap cikkében egy New York Postnak nyilatkozó republikánus nyilatkozatra is kitér az ügy kapcsán. A szóban forgó politikus szerint Soros még a 2024-es amerikai választások előtt, a közvélemény befolyásolása érdekében próbálja megszerezni a részesedést a vállalatból, amely – mint a lap is hozzáteszi – több mint kétszáz rádióállomás tulajdonosa Amerikában országszerte, és amelyet méretében csak az iHeartMedia rádióóriás lép túl.

A Latino Media Network 2022-ben mintegy hatvanmillió dollárért vásárolt meg egy 18 spanyol nyelvű rádióállomásból álló, országszerte működő csoportot a Lakestar Finance befektetési cégtől felvett hitelből, ahol a Soros Fund Management a fő befektetési menedzser, a SEC-bejelentés szerint.

Néhány rádiós műsorvezető a szerkesztőségi vitákra hivatkozva elhagyta a Soros által támogatott csoport által megvásárolt állomásokat.

 

Borítókép: Soros György (Fotó: Fabrice Coffrini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.