Szijjártó Péter: A veszélyek korában mindenkivel együtt kell működnünk

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai, csendes-óceáni és a délkelet-ázsiai külügyminiszterekkel való brüsszeli találkozója előtt a közösségi oldalán úgy fogalmazott, a keleti és a nyugati gazdaságok elkülönítése értelmetlen ideológia.

Forrás: Facebook2024. 02. 02. 8:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden irányból mindenfajta kihívások feszítik Európát, az Európai Uniót. Ez persze nem is csoda, hiszen rendkívül nyugtalan korszakot él a világ” – jelentette ki a közösségi oldalán Szijjártó Péter. 

A külügyminiszter a hivatali partnereivel való brüsszeli találkozója előtt úgy fogalmazott: „Súlyos terrorfenyegetettség, háborúk, gazdasági válságok, a világkereskedelem akadozása… A veszélyek korát éljük, minden túlzás nélkül… Az európai válaszok pedig sajnos csúnyán félrecsúsztak, azok sokkal inkább súlyosbítják a problémákat, mint hogy megoldásokat adnának.”

Ma az európai, a csendes-óceáni és a délkelet-ázsiai országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján adódik némi esély a javításra. Persze csak akkor, ha a való élettől teljesen elrugaszkodott, a keleti és a nyugati gazdaságok egymástól való mesterséges elszigetelésére irányuló értelmetlen ideológia helyett végre a józan ész diadalmaskodik, és az összeköttetésekre, a mindenki számára előnyös Kelet–Nyugat együttműködés fejlesztésére koncentrálunk a jövőben

– tette hozzá a miniszter. Szijjártó Péter arról is írt:

Magyarország a legjobb példa ennek a stratégiának a sikerére: főleg a német és a kínai vállalatok szoros együttműködésének köszönhetően a keleti és a nyugati gazdaság európai találkozási pontja lettünk, ez pedig a garanciát jelenti arra, hogy a következő években is növekedési pályán tud maradni a magyar gazdaság.

 

Borítókép: Szijjártó Péter (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.