Szijjártó Péter reagált Donald Trump dél-karolinai győzelmére

Szijjártó Péter Facebook-posztban üdvözölte Donald Trump elsöprő győzelmét. Donald Trump Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét egy szívós, okos embernek nevezte. Donald Trump a rá leadott szavazatokat pedig jegyeknek nevezte, vissza a szabadságba.

2024. 02. 25. 18:06
null
US-POLITICS-VOTE-TRUMP Fotó: JULIA NIKHINSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy öles dél-karolinai lépéssel közelebb Amerika naggyá és Európa békéssé tételéhez!” – ezekkel a szavakkal üdvözölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter ma délután Facebook-bejegyzésében, hogy Donald Trump, korábbi amerikai elnök tegnap hatalmas fölénnyel megnyerte a dél-karolinai republikánus előválasztást, legnagyobb és mára már egyetlen kihívójával, Niki Haley-vel szemben.

Ahogy lapunk arról beszámolt, Trump elnökjelöltsége, miután az eddigi öt előválasztást hozta, nyilvánvaló, ám Haley nem lép vissza a versenyben. 

Soha nem láttam még a Republikánus Pártot olyan egységesnek, mint most

– jelentette ki a korábbi elnök az urnazárást követő győzelmi beszédében.

Trump kampányának egyik központi témája a bevándorlás kérdése, emellett a Biden-adminisztráció alatti hanyatlás jeleit is megemlítette a volt elnök a Washington mellett aktivisták előtt elhangzott beszédében. Kijelentette, ha nem tudják megállítani a tömeges migrációt, akkor az ország szociális és oktatási rendszere összeomlik.

 

Trump elismerő szavakkal méltatta Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a Konzervatív Politikai Akció Konferencián: 

Nagyon tiszteletem Orbán Viktort, az itteniek is nagyon tisztelik. Egy szívós, okos ember.

Beszédében utalt a magyar miniszterelnök évértékelőjén elmondott szavaira:

Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok elnöki székébe, és békét csinálna Európa keleti felén.

Trump kiemelte, hogy elnöksége alatt béke volt:

Olyan szinten voltak a dolgok, amilyet még senki sem látott azelőtt. Nem voltak háborúk, legyőztük az Iszlám Államot. Tudják, ők voltak a legnagyobb terroristák a világon, és mi teljes mértékben megszabadultunk tőlük.

A volt elnök kitért az ellene folyó eljárásokra, boszorkánypereknek nevezte azokat, melyek során a demokraták meg akarják akadályozni, hogy induljon az elnökválasztáson. A rá leadott szavazatokat jegyeknek nevezte, vissza a szabadságba.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (Fotó: Julia Nikhinson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.