Tüntető gazdák szállták meg a párizsi mezőgazdasági vásárt

Nem sokkal Emmanuel Macron francia elnök látogatása előtt tüntető gazdák egy csoportja szállta meg a mezőgazdasági vásárnak otthont adó párizsi kiállítási központot.

Forrás: MTI2024. 02. 24. 12:12
FRANCE - FARMERS PROTEST
Farmers from Coordination rurale gathered in front of the Porte de Versailles exhibition center, where the Salon de l agriculture will be held. Paris, 2024/02/23. Photo by Virginie Haffner. Des agriculteurs de la Coordination rurale se sont regroupes devant le parc des Expositions de la porte de Versailles, ou doit se tenir le Salon de l agriculture. Paris, le 2024/02/23. Photographie de Virginie Haffner. (Photo by Virginie Haffner / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: Hans Lucas via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Macron elnök lemondását követelő tüntetőket több tucat rendőr próbálta megfékezni. A Reuters hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója összecsapásokról számolt be, és megfigyelése szerint legalább egy őrizetbevételre is sor került.
A mezőgazdasági vásár kapui az incidens miatt egyelőre nem nyíltak meg a látogatók előtt.
Macron elnök bírálta a gazdák akcióját. 

Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy szétveritek a bódékat. Nem segítetek egyetlen kollégátoknak sem azzal, hogy ellehetetlenítitek a vásárt, és bizonyos értelemben félelmet keltetek a családokban

– nyilatkozta.
Számos más európai országhoz, köztük Németországhoz hasonlóan Franciaországban is hetek óta rendszeresen tiltakoznak a gazdák a magas költségek, a bürokrácia, a környezetvédelmi előírások és az olcsó import ellen.

Borítókép: Tüntető gazdák szállták meg a párizsi mezőgazdasági vásárt (Fotó: Virginie Haffner/Hans Lucas/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.