Újabb ukrán sportoló halt meg Németországban származása miatt

Életét vesztette az a 18 éves fiatal, akit társával együtt támadtak meg Düsseldorfban.

2024. 02. 23. 22:00
null
Artem Kozacsenkó, a düsseldorfi ART Giants kosárlabdacsapat játékosa (Fotó: Facebook/ART Giants)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belehalt sérüléseibe az az ukrán fiatal sportoló, akit a németországi Düsseldorfban közel két hete támadtak meg. Artem Kozacsenkó társával, Volodimir Jermakovval sétált, amikor arab férfiak rontottak rájuk. Mindketten a düsseldorfi ART Giants nevű csapatban játszottak, Jermakov a helyszínen életét vesztette.

A 18 éves Kozacsenkót szúrt sebekkel szállították kórházba.

A kosárlabdacsapat ismertette, a fiatal sportolót nem tudták megmenteni az orvosok.  Közleményükben jelezték, kitartanak álláspontjuk mellett, miszerint azért támadták meg a két fiút, mert ukránok voltak. Mindketten az ukrajnai háború kirobbanása után költöztek Németországba.

Egyes híradások szerint Jermakovot és Kozacsenkót nyolcan támadták meg, köztük volt egy 15 éves német–török, egy 14 éves német–görög, valamint két szíriai fiatal.

A német híroldalak ugyanakkor arról számoltak be, a rendőrség nem politikai indíttatású támadásként kezeli a gyilkosságot.

Borítókép: Artem Kozacsenkó, a düsseldorfi ART Giants kosárlabdacsapat játékosa (Forrás: Facebook/ART Giants)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.