Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A mobilszolgáltatók korlátozták a SIM-kártyák értékesítését

A szolgáltatók március 20-ig korlátozásokat vezettek be a SIM-kártyák értékesítésére Oroszországban. Egyebek mellett megtiltják a személyenkénti több mint tíz kártya vásárlását, és szigorúbb személyazonosság-ellenőrzést írnak elő. A szakértők ezt a választási provokációk elleni küzdelemmel hozták összefüggésbe.

2024. 03. 16. 12:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes orosz minisztérium arra kérte a legnagyobb orosz szolgáltatókat, hogy március 12-től 20-ig korlátozzák a SIM-kártyák tömeges értékesítését magánszemélyek és üzleti ügyfelek számára egyaránt – közölte három távközlési forrás az RBC-vel.

A választási időszakra a mobiltelefon-szolgáltatók szigorítottak az eladási feltételeiken, korlátozva az egy ember által egyszerre megvásárolható SIM-kártyák mennyiségét. Az intézkedés célja a választások alatt előforduló potenciális incidensek és manipulációk visszaszorítása. Az MTS, a MegaFon, a Tele2 és a Beeline egyaránt úgy döntött, hogy legfeljebb tíz SIM-kártya vásárolható meg egy embernek, és szigorúbban ellenőrzik az ügyfelek azonosítását.

Az intézkedés részeként minden megvásárolt, de nem regisztrált SIM-kártyát letiltanak egy nappal az aktiválás után. Ezenkívül 24 órán belül blokkolják azokat a kártyákat, amelyek nem mennek át az útlevéladatok állami információs rendszerekkel történő ellenőrzésén.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az oroszok három napon át, vasárnap estig szavazhatnak. A szavazóhelyiségek mindenhol, mindegyik időzónában helyi idő szerint este nyolc óráig tartanak nyitva. Az elnökválasztás március 17-én zárul. A kalinyingrádi a legnyugatibb időzóna Oroszországban, így ott magyar idő szerint vasárnap este hét órakor zárul a szavazás.

Moszkvai idő szerint 13.32-kor az Oroszországi Föderáció teljes egészében az elnökválasztáson a szavazók több mint negyven százaléka vett részt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, vd01)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.